پرتقال کوکی
استنلی کوبریک
پرتقال کوکی که از آن بهعنوان بهترین فیلم روانشناسانه تاریخ سینمای جهان یاد میشود، اقتباسی از کتاب «آنتونی بورخس» است که نمایش آن در کشورهای ایرلند، سنگاپور، مالزی، اسپانیا و کره بهمدت دو دهه ممنوع بود.
داستان این فیلم درباره آلکس جوان شرور و خلافکاری است که به اتهام قتل زنی به زندان میافتد و در آنجا تحت درمان روش جدیدی برای اصلاح خلافکاران قرار میگیرد. هنگام اکران این فیلم در انگلستان بهخاطر تقلید برخی از جوانان از کارهای شخصیت اول فیلم آلکس کارگردان فیلم از پخش آن در انگلستان جلوگیری کرد و این فیلم پس از مرگ کارگردان در آنجا اکران عمومی شد.پرتقال کوکی نیز دربرگیرنده همان مفهومی بود که اغلب آثار کوبریک در خود دارند ، انسان برای بقایش ناگزیر است ، انسانیت خود را پاس دارد.
این کارگردان آمریکایی از معدود فیلمسازان «کمالگرا» در تاریخ سینما است و برخی منتقدان وی را در کنار «اورسن ولز»، از نوابغ دنیای سینما میدانند که از خلاقترین و تاثیرگذارترین کارگردانان تمام ادوار سینما بود که تعدادی از بهترین و درعین حال جنجالیترین فیلمهای تاریخ سینما را ساخت.
پرتقال کوکی نیز دربرگیرنده همان مفهومی بود که اغلب آثار کوبریک در خود دارند ، انسان برای بقایش ناگزیر است ، انسانیت خود را پاس دارد. این فیلم به دلیل تصویر سازی بی پرده از خشونت و صراحت در بیان آلودگی های آشکار و نهان جامعه ای خشونت گرا ، انتقدادهای شدیدی را به ویژه در آمریکا به همراه داشت .