باد ما را خواهد برد
عباس کیارستمی
من مرگ را سرودی کردم. – احمد شاملو
باد ما را خواهد برد را از همه تجربه های کیارستمی بیشتر می پسندم و به گمانم اگر پیش از "طعم گیلاس" ساخته می شد ، هم کن را می برد و هم کیارستمی را بزرگتر از این که هست ، می کرد . عده ای تهرانی برای ساختن فیلمی مستند از مراسم عزاداری در کردستان ، به روستایی می روند. قرار است پیرزنی بمیرد و دوستی این خبر را پیش از وقوع به گروه داده است . گروه به روستا می آیند و منتظر می مانند.اما پیرزن گویا قصد مردن ندارد
فیلم بیش از هر چیز درباره مرگ است. کیارستمی هدف گروه را از ما مخفی می کند اما می توانیم حدس بزنیم که هدف چیست : گروه انتظار مرگ را می کشد. گورستان روستا بر بالای تپه واقع شده است، در مکانی کاملا مشرف بر روستا. درختی هم که نشانه پیدا کردن روستا برای گروه است در گورستان واقع شده است. باد ما را خواهد برد، اما این باد تنها در گورستان است که در قاب کیارستمی جای می گیرد. فقط در گورستان باد می آید! مرد هم برای تلفن زدن(و ارتباط با جهانی که دیگر گونه زنده است و زندگی می کند) مجبور است به گورستان برود. جوانی در گورستان قبر می کند و پیرزنی در حال مرگ است.
تکنیک کیارستمی در "باد ما را خواهد برد" نشان ندادن است. زیرا مرگ از نظر او وجه پنهان زندگی است. در فیلم بسیار چیزها هست که نمی بینیم. از اعضای گروه فقط مرد را می بینیم. پیرزن در حال مرگ و جوان گورکن را هرگز نمی بینیم. درخت نشانه روستا را با تاخیر و خیلی بعد از اعضای گروه می بینیم. و این هنر کیارستمی است که در هنری که ذاتش نمایش است، نشان نمی دهد اما ارتباط برقرار می کند و انتقال می دهد.
کیارستمی مرگ را سرودی کرده است